Finanțare

Oportunități de finanțare pentru planurile de acțiune privind energia durabilă și clima

Accesul la finanțare este esențial pentru transformarea planurilor de acțiune ambițioase în proiecte. Pagina dedicată instrumentelor de finanțare oferă comunității Convenției primarilor informații clare și practice despre fonduri și oportunități de finanțare.

Ghidul interactiv de finanțare reunește informații despre inițiativele de finanțare gestionate de Uniunea Europeană, statele membre și principalele instituții financiare, cum ar fi Banca Europeană de Investiții. Ghidul include, de asemenea, informații despre serviciile de sprijin și schemele de finanțare inovatoare.

Secțiunea de linkuri utile adună cele mai relevante publicații în materie de finanțare pentru comunitatea Convenției, inclusiv exemple de cazuri de succes și lecții învățate.

Mai multe publicații sunt disponibile pentru comunitatea Convenției primarilor exclusiv în spațiul privat (MyCovenant) a acestui site.


Ghid de finanțare interactiv


CĂUTARE AVANSATĂ Ștergeți toateURBIS

URBIS este o nouă platformă dedicată de consiliere privind investițiile urbane din cadrul Platformei europene de consiliere în materie de investiții (EIAH). URBIS a fost creată pentru a oferi autorităților urbane sprijin sub formă de consiliere, pentru a facilita, accelera și debloca proiectele, programele și platformele de investiții urbane. URBIS a fost elaborată în parteneriat cu Comisia Europeană (Direcția Generală Politica Regională și Urbană) și cu Banca Europeană de Investiții în contextul „ghișeului unicˮ al UE pentru orașe și în sprijinul ambițiilor definite în Agenda urbană a UE.

Linkuri utile

Publicațiile-cheie, inclusiv cele mai bune practici ale comunității Convenției primarilor, lecțiile învățate și rapoartele utile din partea principalelor instituții ale UE, sunt reunite în această secțiune. Mai multe publicații sunt disponibile exclusiv comunității Convenției primarilor și pot fi accesate prin intermediul bibliotecii de resurse din spațiul privat (MyCovenant) de pe acest site.

Am elaborat îndeosebi o serie de 4 broșuri menite să vă îndrume prin marea varietate de oportunități de finanțare și atragere de fonduri pentru acțiunile dvs. în domeniul energiei și al climei: 

financing 4 leaflets 500x

  1. Innovative Financing Schemes

  2. Project Development Assistance

  3. EU Funding Programme

  4. Financial Institutions Instruments

And also...