Resurse pentru adaptare

Resurse pentru adaptare

Oficiul european al Convenției primarilor, adesea în cooperare cu autoritățile europene sau naționale și cu alte părți interesate, oferă sprijin online și offline, permițându-le totodată semnatarilor să învețe unii de la alții. Indiferent că sunteți abia la început cu adaptarea sau implementați deja ori monitorizați planul dvs. de adaptare, comunitatea Convenției este aici pentru a vă ajuta.

Instrumentul de sprijin pentru adaptarea urbană, elaborat în comun de Oficiul european al Convenției primarilor și de Agenția Europeană de Mediu, este principala resursă pentru adaptare a comunității Convenției. Acesta vă prezintă toți pașii necesari pentru elaborarea și implementarea unei strategii de adaptare și include trimiteri la o serie de materiale și instrumente de îndrumare utile. Instrumentul a fost testat și aprobat de orașele semnatare ale Convenției.

 

 uast logo 0uast2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leaflet

FIȚI PREGĂTIȚI PENTRU INUNDAȚII, VALURI DE CĂLDURĂ ȘI ALTE EFECTE ALE SCHIMBĂRILOR CLIMATICE

Inspirați-vă din acțiunile de adaptare ale orașelor și regiunilor Convenției primarilor!

> https://www.eumayors.eu/support/library.html

Linkuri utile

Îndrumări suplimentare pot fi găsite în ghidul PAEDC al Convenției, iar formularul-model și orientările pentru întocmirea rapoartelor puse la dispoziție de Convenție ajută semnatarii să își structureze acțiunile de adaptare.

Orașele semnatare pot găsi, de asemenea, o mulțime de studii de caz cu exemple testate în secțiunea Bibliotecă a site-ului web.

De unde se pot obține bani pentru adaptare?

Puteți căuta programul european de fonduri/finanțare adecvat nevoilor dvs. consultând ghidul interactiv de finanțare al Convenției, iar informații și îndrumări suplimentare în acest sens pot fi găsite și în broșurile și webinariile noastre dedicate.

În Convenția mea, spațiul cu acces restrâns al comunității Convenției, puteți face schimb de opinii cu colegi în cadrul forumurilor de discuții și puteți găsi materiale suplimentare în biblioteca de resurse a Convenției. „Convenția meaˮ include, de asemenea, un modul de e-learning dedicat adaptării și puteți solicita sprijin de la omologii dvs. grație instrumentului de învățare inter pares.