Aderați ca suporter

Convenția primarilor aduce laolaltă toate nivelurile de guvernanță, precum și organizațiile, agențiile și asociațiile de sprijin relevante pentru a se alătura inițiativei și a ajuta la accelerarea acțiunilor locale privind clima și energia. Aflați mai jos mai multe detalii despre cum vă puteți alătura.

Suporterii Convenției sunt definiți ca organizații non-profit (asociații de autorități locale și regionale, rețele, agenții de energie locale și regionale etc.) având capacitatea de a promova Convenția primarilor și de a mobiliza și sprijini membrii lor și/sau administrațiile locale pentru îndeplinirea obiectivelor Convenției primarilor.

Aceștia acționează în cadrul teritoriilor lor și în domeniile lor de expertiză (de ex. energie, mediu, apă, aer etc.) și la diferite niveluri de guvernanță (de ex. european, național, regional sau local) pentru a promova inițiativa Convenția primarilor și a sprijini semnatarii acesteia. Suporterii Convenții au cunoștințe aprofundate despre cadrul normativ, legislativ și financiar în care operează – fie la nivel local, regional, național sau european – și au o plasare ideală pentru a le oferi semnatarilor o consiliere adaptată și pentru a identifica sinergiile cu inițiativele existente.


Cine este eligibil?

Rețelele și asociațiile de autorități locale și regionale, federațiile europene, agențiile tematice locale și regionale (energie/mediu) se pot alătura ca suporteri ai Convenției.

Dacă aveți nevoie de mai multe informații, vă rugăm să contactați serviciul de asistență pentru suporterii Convenției la adresa supporters@eumayors.eu.

Lista suporterilor

Cum vă puteți alătura?

Rețelele de autorități locale interesate să obțină statutul de suporter al Convenției ar trebui să urmeze pașii de mai jos:

N.B. Majoritatea agențiilor și rețelele acestora ar putea fi eligibile și vor fi încurajate să semneze angajamentul de angajament și să devină susținători activi ai inițiativei Convenției primarilor, cu excepția agențiilor cu scop lucrativ, cu un mandat pentru fiecare proiect și, în cea mai mare parte, finanțate. Cu toate acestea, decizia se va lua de la caz la caz, iar eligibilitatea poate fi verificată prin intermediul serviciului de asistență tehnică.

PASUL 1

Completați și transmiteți formularul online de înregistrare pentru o verificare inițială a eligibilității

PASUL 2

După confirmarea eligibilității, completați și semnați declarația de angajament trimisă de Oficiul pentru Convenția primarilor

PASUL 3

După primirea declarației de angajament completate corespunzător și semnate, Oficiul pentru Convenția primarilor va crea un profil online pentru organizația dvs. Acesta vă va permite să participați activ la comunitatea Convenției primarilor și vă va ajuta să sprijiniți mai bine semnatarii dvs. asociați.

De ce să vă alăturați?

Când să vă alăturați?

Suporterii Convenției se pot alătura oricând Convenției primarilor privind clima și energia prin intermediul formularului de înregistrare disponibil în dreapta paginii.